TOP 5 IETEIKUMI IZVĒLOTIES JOSTAS SOMU SPORTAM

TOP 5 IETEIKUMI IZVĒLOTIES JOSTAS SOMU SPORTAM

 

Meklējot internetā sev piemērotu jostas somu, parasti nākas saskarties ar ļoti plašu piedāvājuma klāstu - tūkstošiem modeļu - vietnē “Amazon.com” vien ir vairāk, kā 42,000 dažādu modeļu. Liela izvēle, protams, ir patīkama, tomēr atrast sev piemērotu jostas somu ir tikpat svarīgi, kā izvēlēties labus skriešanas apavus. Lai “īpašo piedāvājumu” burzmā neapmaldītos, esam sagatavojuši piecus ieteikumus.

1. Jostas somas ergonomija

Ideālā gadījumā jostas somai jāatrodas ķermeņa priekšpusē, pozicionētai uz gurniem - platākajā daļā. Ja jostas somai ir elastīga gumija, tad iespējams to komfortabli pielāgot augumam. Silikona joslas jostas iekšpusē samazina slīdēšanu un pārmērīgu somas lēkāšanu skriešanas laikā. Ergonomiska un kvalitatīva jostas soma būs veidota, lai vienmērīgi sadalītu svaru un pēc iespējas mazāk traucētu skriet.

 

2. Hidratācijas iespējas

Slodzes laikā dzerot pietiekoši daudz ūdeni, mēs izvairāmies no noguruma, pārkaršanas un dehidratācijas. Ir trīs veidu jostas somas dzērieniem:

-pilnībā aprīkota jostas soma skriešanai ar 1 vai 2 pudelēm

-vienkāršāka soma ar 1 ūdens pudeli

-jostas soma, kur paredzēta vieta personīgajai ūdens pudelei

Lai arī kuru no minētajiem veidiem izvēlētos, pārliecinies, lai pudele būtu viegli lietojama ar vienu roku un tai būtu ērts uzgalis dzeršanai. Ievietojot un izņemot pudeli no kabatas, svarīgi, lai to varētu izdarīt ērti skrējiena laikā.

 

3. Telefona izmērs un pielietojums

Lielākā daļa no mums skriešanas laikā izmanto telefonu - mūzikai un dažādām fitnesa aplikācijām. Te pastāv izvēle starp aproces somu un jostas somu. Nēsāt aproci telefonam ar skārienjutīgu apvalku ir ērti, jo nav nepieciešams darboties ar rāvējslēdzējiem. Tomēr, ja jūti, ka aproce nav tik ērta, tad iespējams izvēlēties arī jostas somu ar telefonam paredzētu vietu.

Protams, ieteicams pārliecināties, lai somas izmērs atbilst telefona izmēram un apdomāt, kāda veida austiņas tiks lietotas - ar vadu vai bez vada? Tas noteikti ietekmēs jostas izvēli.

 4. Materiāls

Ļoti svarīgi ir pārbaudīt no kāda materiāla veidota jostas soma, jo daži materiāli labāk regulē svīšanu un pasargā no mitruma iesūkšanās somas iekšpusē, nekā citi. Neoprēna materiāls ir ļoti viegls un elastīgs, salīdzinot ar citiem. Ja mēdz skriet lietainos laika apstākļos, tad materiālam vajadzētu būt ūdens necaurlaidīgam. Tomēr, jāņem vērā, ka jostas somas ar rāvējslēdzēju nav 100% ūdens necaurlaidīgas un tās nevajadzētu likt zem ūdens.

 

5. Papildus ekstras

Dažas jostas somas aprīkotas ar papildus ekstrām, ko pielāgot individuālām vajadzībām. Faktori, kas būtu jāņem vērā šajā gadījumā:

-atstarotāji -  palielina redzamību diennakts tumšajā laikā

-iespēja piestiprināt starta numuru sacensību gadījumā

-turētājs enerģijas gelam

-kabata saulesbrillēm

-atsevišķi nodalīta vai piestiprināma un noņemama kabata telefonam

-pievienojama kabata pudelei

-iekšējā kabata ID, naudai un kredītkartei

-fluorescējoša krāsa

 

Apkopojot visu iepriekš minēto, galvenais kritērijs ir Tavs personīgais komforts. Atbilstošas jostas somas izvēle dod iespēju kustēties brīvi, ergonomiski un pārliecināti.

 Raksts tulkots no avota: https://fitletic.com/5-top-tips-choosing-running-belt/?currency=EUR

 

 

Dalīties ar šo ziņu