Iepazīsti treneri - joga ar Līgu Ozolu

Iepazīsti treneri - joga ar Līgu Ozolu

Jogas pasniedzēja Līga Ozola

Šogad uzsākam jaunu rubriku! Iepazīsti treneri, iepazīsti sporta veidu jeb uzzini par dažādiem variantiem un iespējām, kā dzīvot aktīvāk, veselīgāk un sabalansētāk!

Janvārī vēlamies iepazīstināt jūs ar jogas pasniedzēju Līgu Ozolu.

Līga ir jogas pasniedzēja, kas pasniedz nodarbības klātienē Rīgā, jogas centrā Atma un dodas arī pie klientiem mājās vadīt individuālās nodarbības, kā arī ir izveidojusi online jogas studiju www.ligaozola.com visiem, kas vēlas kombinēt klātienes un online nodarbības un tiem, kas vēlas darboties mājās paši savā nodabā un tempā.

1. Kāpēc tieši joga? Ko tā dod tev un ko tā dos klientiem?

Joga ir mans galvenais palīdzošais instruments - mans miera treniņš un mans miera avots vienlaicīgi. No jogas es saņemu visos līmeņos. Fiziski - gūstu ķermeņa tonusu, muskuļu spēku, līdzsvaru, lokanību, savukārt mentāli es iegūstu apzinātību un ļoti ciešu kontaktu ar sevi, kas man ļauj pieņemt dzīvē labākus lēmumus, jo es jebkurā situācijā skaidri zinu, kas man ir derīgs un kas galīgi man nav vajadzīgs.

2. Kas tavuprāt ir labs treneris vai jogas pasniedzējs?

Tāds, kurš ir ieinteresēts savā klientā, ieklausās un ir atbalstošs, ar pieredzi un noteikti patīkams kā cilvēks. Tāds, kurš jūt smalko robežu starp motivēšanu, cilvēka pamudināšanu izdarīt vairāk, bet tajā pašā laikā liek ieklausīties klientam sevī, lai veicinātu mīļu un gādīgu attieksmi klientam pašam pret sevi.

3. Kāda izskatās tava jogas nodarbība? Kas ir tas, pēc kā klients dodas tieši pie tevis?

Bieži no klientiem dzirdu apmēram šādu teikumu: “Es atnāku, paskatos uz tevi un manī jau ielīst miers”. Tas laikam arī ir tas, ko mani klienti pie manis atrod - harmonijas, līdzsvara un miera sajūta. Taču tas noteikti nenozīmē to, ka mēs tikai staipāmies vai guļam stundu meditācijā. Manās nodarbībās sākumā ir elpošanas prakse, nodarbības nodoma sajušana, pēc tam ir aktīva, plūstoša jogas pozu izpilde vidējā intensitātē, nodarbību nobeidzam ar 7-10 minūšu relaksāciju, bieži iekļaujot vizualizāciju/meditāciju.

4. Kādiem klientiem ir domātas tavas nodarbības?

Man klients ir cilvēks, kurš vēlas būt atbalstošā, pozitīvā vidē un kurš meklē iespējās, kā izkustināt sevi ne tikai fiziski, bet meklē arī dziļāku piepildījumu un vēlas vairot ķermeņa-prāta-elpas apzinātību ar elpošanas un meditācijas praksēm.

5. Kādos gadījumos tu iesaki labāk doties uz nodarbību klātienē un kādos gadījumos iesaki izmantot online jogas studiju?

Šis katram ir jāsajūt pašam, taču, ja man jāiesaka, tad online jogas studiju es parasti iesaku aizņemtiem cilvēkiem, jaunajām māmiņām, kā arī tiem, kas daudz ceļo, jo jogas studija vienmēr būs līdzi telefonā vai datorā un tā būs ērti pieejama tieši tad, kad klients vēlēsies. Savukārt klātienes nodarbības būs piemērotākas, ja ir grūtāk sevi disciplinēt un ieplānot konkrētu laiku nodarbībām, kā arī tad, ja patīk baudīt grupas kopējo enerģiju un satikt līdzīgi domājošus cilvēkus.

6. Kam noteikti ir jābūt mājās, lai sāktu jogot?

Nekas daudz nav nepieciešams. Pats galvenais ir vēlme darboties, elastīgs apģērbs un pēc tam var lūkoties pēc atbilstoša jogas paklājiņa. Tam būtu jābūt neslīdošam un ne pārāk mīkstam (3-5 mm). Megango paklājiņu klāsts ir liels, taču varu izcelt POISE sērijas paklājiņus, kuri ir radīti tieši jogai.

7. Vai pietiek tikai ar jogu vai tomēr ir jākombinē dažādas sporta aktivitātes?

Viss ir atkarīgs no klienta mērķa un tas katram ir ļoti individuāli. Ja klients tiecas nostiprināt dziļo muskulatūru, uzlabot stāju, vairot spēku, lokanību, līdzsvaru, iemācīties kvalitatīvi elpot un relaksēties, tad joga būs lieliski tam piemērota, jo tā attīsta ķermeni vispusīgi (piemēram Hatha joga, kā arī lielākas intensitātes joga- Vinyasa, Jivamukhti joga). Jāuzsver arī tas, ka mūsdienās pieejamie jogas veidi ir ļoti dažādi un pirms došanās uz nodarbību būtu nepieciešams noskaidrot, vai konkrētais jogas veids atbilst klienta mērķim.

8. 3 interesantas lietas par tevi kā par cilvēku, personību, nevis jogas pasniedzēju:)

Neesmu pārliecināta, ka tas ir ļoti interesanti, bet ilgu laiku esmu dzīvojusi ārpus Latvijas, šobrīd dzīvoju Latvijas laukos, man patīk sportot ārā un pilsētas skaļums mani ļoti nogurdina.

9. Ja tu nebūtu jogas pasniedzēja, ar ko tu nodarbotos?

Iespējams, ka es vēljoprojām strādātu par projektu vadītāju publisko iepirkumu jomā, jo tur darbojos pirms joga kļuva par manu vismīļāko darbu pasaulē.

10. Ko tu ieteiktu cilvēkam, kuram ir aizspriedumi pret jogas nodarbībām?

Es ieteiktu tikai vienu - ja iekšēji jūti vilkmi pie jogas, tad pamēģini, jo tevi arī meklē tas, ko tu meklē. Joga patiesi ir apvīta ar daudz mītiem un aizspriedumiem, kuri bieži vien neatbilst patiesībai un to visu mēs varam saprast tikai paši pamēģinot.

Līgu vari sastapt arī sociālajos mēdijos:

Līgas izveidotā online studija: www.ligaozola.com

Jogas paklāji POISE: https://megango.lv/catalogsearch/result/?q=Poise+pakl%C4%81js

Dalīties ar šo ziņu