Jā, skriešana palīdz Jūsu garīgajai veselībai!

Jā, skriešana palīdz Jūsu garīgajai veselībai!

Mēs visi esam dzirdējuši par “Runner’s high” (def. - eiforijas sajūta, ko var izjust pēc intensīvas skriešanas, un tiek uzskatīts, ka tā ir saistīta ar endorfīnu izdalīšanos smadzenēs). Skriešana sniedz arī daudz citus garīgās veselības ieguvumus. Regulārs skriešanas grafiks lieliski palīdz tikt galā ar ikdienas spriedzi, nomāktu garastāvokli, ikdienas stresa radītajiem emocionālajiem traucējumiem. Pamēģiniet ieviest skriešanas rutīnu savā ikdienā un jūs redzēsiet, ka drīz vien jutīsieties labāk!

Skriešana samazina stresu

Skriešana palīdz atbrīvot prātu un mudina iziet ārpus telpām. Ir pierādīts, ka skriešana palielina labsajūtas hormonus smadzenēs, piemēram, serotonīnu un dopamīnu. Šie hormoni ir atbildīgi par iepriekš minēto eiforijas sajūtu “runner’s high”. Taču pat tad, ja skriešanas laikā neizdosies izjust šo sajūtu, pēc skriešanas garastāvoklis ievērojami uzlabosies.

Palīdz koncentrēties un izvirzīt mērķus

Izveidojot regulāru skriešanas grafiku, parādīsiet sev, ka varat izpildīt saistības, sekot ieviestajai rutīnai un sasniegt mērķus. Katru reizi, uzvelkot skriešanas apavus, esat spēris pirmo soli attiecībā uz savas fiziskās un garīgās veselības attīstību. Tas palīdzēs sev pierādīt to, ka varat būt mērķtiecīgs arī citās dzīves situācijās.

Veselīgs miegs

Negatīvo domu novēršana, palielinot labsajūtu veicinošos hormonus, ir tikai viens no labumiem, ko skriešana sniedz garīgajai veselībai. Skrējiena laikā tiek sadedzināta sliktā enerģija, tiek ieelpots liels daudzums svaiga gaisa, kā arī skriešanai atvēlētais laiks tiek veltīts tikai sev un savām pārdomām. Ejot gulēt, prāts būs atbrīvots un ķermenis noguris - lieliska kombinācija mierīgam nakts miegam. Taču skriešana tieši pirms saullēkta var palīdzēt atjaunot diennakts ritmu.

Socializēšanās un jaunu cilvēku iepazīšana

Kad cilvēks jūtas slikti, tad vēlme pēc sabiedriskām aktivitātēm samazinās. Ja izvēlēsieties skriet kopā ar grupu, Jūs atradīsieties citu cilvēku klātbūtnē, kuriem bieži vien būs labs garastāvoklis un pozitīvs skats uz dzīvi, kas palīdzēs uzlabot arī Jūsu noskaņojumu! Skrienot kopā ar grupu, jūs būsiet kopā ar citiem cilvēkiem, bet to, vai un cik daudz vēlaties skrējiena laikā ar viņiem komunicēt, varat izvēlēties paši.

Skrien droši ar Enertor Advanced Technology zolēm - Enertor zolītes ir izstrādātas, lai novērstu traumu iespējas un nodrošinātu lielāku komfortu. Vadošie podiatri izstrādājuši Enertor Advanced Technology zoles ar unikālu dizaina funkciju, kas sniedz kājai balstu visa treniņa laikā. Tām ir izmantota D3O trieciena aizsardzības tehnoloģija, kas nozīmē, ka tās nodrošina trieciena absorbciju labāk nekā jebkura cita zolīte.

Kaut arī Enertor ir vairāk nekā 18 gadu pieredze ortopēdijā, mūsu sniegtā informācija ir informatīvam nolūkam, un tā neaizstāj Jūsu ārsta sniegtos medicīniskos norādījumus. Enertor iesaka ikvienam, kurš guvis traumu, vērsties pie ārsta pēc palīdzības, nevis balstīties tikai uz šī raksta sniegto informāciju.

Raksts tulkots no: https://enertor.com/blogs/enertors/running-mental-health-benefits

Dalīties ar šo ziņu